A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

New York legjobb pizzériái

2022/10/28. - írta: Bono Utazási Központ

New Yorkban pizzázni több mint étkezés; a helyi életmód része. Számtalan helyen árulnak pizzaszeleteket (mely valljuk be, sokszor nem a gasztronómia csúcsa), de ami tagadhatatlan, hogy a legszélesebb körben fogyasztott vékonytésztás nápolyi pizzától a kevésbé ismert római, cajun, középnyugati vagy a vastagtésztás chicagói és detroiti pizzáig, New Yorkban tényleg végigkóstolhatjuk a teljes kínálatot.

Az alábbi pizzériák méltán pályázhatnak a New York legjobb pizzériája címre:

Lucali (egész pizza 28-35 dollár) – Brooklynban, a Carroll Gardens negyedben, a Henry Streeten található a több generációt megélt olasz pizzéria. Hogyan juthatsz itt pizzához? Gyere délután 5 előtt, írd fel magad a listára és hívnak, ha van szabad asztal.

Roberta’s (egész pizza 16-24 dollár) – ugyancsak Brooklynban találjuk a hipszterek kedvencét, a Roberta’s pizzériát. Előre asztalt foglalni nem lehet, viszont ha türelmesek vagyunk, 1-2 óra alatt asztalhoz juthatunk.

Lil’ Frankies (egész pizza 25-30 dollár) – az 1. sugárúton a trendi Lil’ Frenkies téglakemecéjében sül Dél-Manhattan egyik legfinomabb nápolyi pizzája.

Emmy Squared (egy négyszögletű pizza 25 dollár) – az egyre több pizzériát nyitó Emmy Squared specialitása a szénhidrátimádók álma; a négyzet alapú detroiti vastagtésztás pizza, melyen a chili és a pepperoni mellett egy kis méz is megfér.

PQR (egy kisebb, szögletes pizzaszelet 4-7 dollár) – a MET-től és a Guggenheim Múzeumtól pár sarokra, a 2. sugárúton található az SPQR-re „hajazó” PQR-nek nevezett pizzéria (Pizza Quadrata Romana vagyis római négyszögletű pizza). A pizzatálcájuk igazi képzőművészeti alkotás!

Vinnie’s (egyszemélyes, 30 centis pizza 18 dollár, kétszemélyes, 40 centis pizza 25-30 dollár) – az Upper East Side aprócska pizzériája mindössze két olyan asztallal rendelkezik, amin nem tésztát gyúrnak, így méretéből fakadóan nem egyszerű megtalálni. A kínálata ehhez képest gazdag, és sem a parmezánnal, sem a ricottával nem fukarkodnak!

Patsy’s (kis pizza 20, nagy pizza 25 dollár, extra feltét extra pénz, a legnépszerűbbek a 3 dolláros pizzaszeletek) – 1933 óta Kelet-Harlemben, a gospel fellegvárában sütik fatüzeléses kemencében a klasszikus nápolyi pizzájukat.



Harapj bele New Yorkba! Csoportos utazásaink itt foglalhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr7917964828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása