A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

A legszebb francia kisvárosok

2023/02/20. - írta: Bono Utazási Központ

Van élet Párizson kívül is!

Bár Franciaországról a legtöbbeknek rögtön Párizs ugrik be, azért jó tudni, hogy a fővároson kívül is rengeteg látnivaló van. A francia falvak és kivárososok romantikus bája örökre nyomot hagy az utazóban. Dombtetőre néző kilátás, virágokkal övezett csatornák, pasztellszínű épületek - mintha csak egy mesekönyvet lapozgatnánk. Hála a jól kiépített vonathálózatnak, a legtöbb helyszín könnyen megközelíthető Párizsból, így könnyen ki lehet szakadni a nagyvárosi nyüzsgésből.

 

Saint-Émilion, Bordeaux

Népesség: 1 878 fő

Lehet, hogy Bordeaux a világ legjelentősebb borvidéke, de a szőlőültetvényekkel teli táj kissé egyhangú lehet. Saint-Émilion középkori városa figyelemre méltó kivétel, ugyanis 1999-ben az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították, köszönhetően kivételes tájképének és történelmi emlékeinek. A város kanyargós, dombos utcácskái és mészkőházai nem csak a bor iránt érdeklődő látogatókat vonzzák.

Èze, Francia Riviéra

Népesség: 2 343 fő

Ha szeretnénk a francia Riviérán nyaralni, de nem akarjuk a zsúfolt Nizzát vagy Cannes-t meglátogatni, akkor mindenképpen Èze lesz a tökéletes helyszín. A város egy sziklás domboldalon terül el és lenyűgöző kilátást kínál a Földközi-tengerre. A város csúcsára tett szédületes kirándulás után fogyasszunk el egy jól megérdemelt vacsorát a La Chèvre d'Orban, egy kétcsillagos Michelin étteremben, garantáltan megkoronázza a napot!

Giverny, Normandia

Népesség: 509 fő

Giverny egy kis falu Normandia határán, és leginkább Claude Monet tóparti házáról híres, mely nyitva áll a nyilvánosság számára. A pasztell rózsaszín ház olyan, akár egy festmény: élénkzöld redőnyökkel tűzdelt, borostyánnal borított épület, mesebeli kerttel körülvéve, ahol tündérrózsákkal, szomorú fűzekkel és a híres zöld japán híddal is találkozhatunk.

Bayeux, Normandia

Népesség: 13 656 fő

Bayeux leginkább a nevét viselő 11. századi kárpitról ismert, de a közelmúlt történelmében is különleges helyet foglal el, hiszen ez volt az első város, amelyet a szövetségesek felszabadítottak, miután 1944-ben partra szálltak a normandiai tengerparton. Itt egy helyen találkozunk az újkorral és a régi idők emlékeivel. A normann-gótikus Bayeux-i székesegyház uralja a város látképét, de minimalista második világháborús temetőt egyaránt találunk a városban.

Vézelay, Burgundia

Népesség: 434 fő

A dombtetőn fekvő középkori Vézelay városa kihagyhatatlan állomása bármely burgundiai kirándulásnak. Semmiképp se hagyjuk ki a Szent Magdolna apátsági templomot, ahonnan elsöprő kilátás nyílik a környező vidékre.

Franciaországi ajánlatainkat ezen a linken érheti el.

Forrás: Condé Nast Traveler

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr2818054214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása