A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

Újabb meglepetés épül Dubajban

2023/01/16. - írta: Bono Utazási Központ

Máris óriási érdeklődés övezi a ZNera Space építésziroda új projektjét, melyek terveit és képeit nemrégiben hozták nyilvánosságra. A Burj Khalifa körül, 550 méter magasan felépülő, 3 km átmérőjű, gyűrű alakú létesítménybe lakásokat, üzleteket és közterületeket is terveznek.

 

A fenntarthatóságot középpontba helyezve a Downtown Circle a városi ökoszisztéma szerves része lesz. Vadon élő növények ugyanúgy megtalálható lesznek, mint az esővízgyűjtők és a napelem kollektorok, illetve a légszűrők. A nagy távolságok leküzdésére elektromos függővasutat terveznek, amely a gyűrű külső oldalán fog közlekedni, ezzel lenyűgöző panorámát nyújt majd a városra.

A 2 fő gyűrű között létesül majd a Skypark nevű zöldövezet. A futurisztikus város tüdejeként funkcionáló 3D-s parkot trópusi növényekkel és vízesésekkel gazdagítják.

forrás: themindcircle.com, cnn.com

Dubaji csoportos utazásaink: ezen a linken

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr8718027432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása