A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

Mennyország a Földön

2023/07/17. - írta: Bono Utazási Központ

Elutazni egy kis szigetre – ez olyan romantikusan hangzik! Földünkön rengeteg gyönyörű sziget található, lehet akár a trópusokon vagy hűvösebb éghajlati területen. Elszakadni a nagy szárazföldektől mindig nagy kaland és különleges látnivalókat ígér a látogatóknak. Teljes listát nem ígérhetünk – csak kalandozunk az általunk ajánlott úticélok gyönyörű látnivalói között!

Sokak szerint a Maldív-szigeteknél nincs szebb, az 1192 sziget gyöngyökként terül el az Indiai-óceánban. Fehér homok, átlátszó valószerűtlenül kék víz és a vízalatti korallok, színes halak jellemzik a szigeteket, nem csoda, hogy a nászutasok egyik első számú álom úticélja a szigetvilág.

Francia Polinézia a másik nászutas paradicsom, ám csak tömött pénztárcával érdemes nekiindulni Bora Borának, hiszen itt az exkluzív turizmust tartják fenntarthatónak. Ennek megfelelően az utazás költségei meglehetősen magasak, cserébe Bora Bora sombrero formájú hegyét egy víz feletti bungalóból csodálhatjuk meg.

A Fülöp-szigetek híres paradicsomi szigeteiről, Palawan, Boracay, Cebu, Siargao a „mesternégyes” a 7641 sziget közül. Boracay védjegye a fehér homokú tengerpart, amit a világ legszebbjének tartanak, Palawan El Nido szigetcsoportja annyira lélegzetelállító látvány, hogy a világ legszebb szigetének is meg szokták választani. Cebu a búvárok kedvence, de palack nélkül is olyan élményeket kínál, mint például úszás az óriási méretű, békés természetű cetcápákkal. A könnycsepp alakú Siargao pedig a szörfösök valódi paradicsoma.

Hűvösebb vizekre evezünk, és meg sem állunk Észak-Norvégia legszebb pontjáig, ahol drámai, képeslapra illő tájak várnak minket a Lofoten-szigeteken és a szomszédos, vadregényes Senja szigeten. Ráadásul nyaranta szinte egész nap nappali világosságban kalandozhatunk, majd szeptembertől a sarki fény világítja meg az idilli tájat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr8518169063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása