A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

Megnyitott Izland legújabb lagúnája

2021/05/21. - írta: Bono Utazási Központ

Pár hete megnyitott a Sky Lagoon, Izland legújabb termálfürdője Reykjavík közelében. A fürdő a kópavoguri Kársnes kikötőben található, autóval mindössze 10-15 perc alatt megközelíthető a főváros központjából. A város közelsége ellenére a lagúnában mégis biztosított a nyugalom, a teljes testi-lelki felfrissülés. A fürdőzők egy 75 méter hosszú, végtelenített medencéből lenyűgöző kilátást élvezhetnek az Atlanti-óceánra, gyönyörködhetnek a naplementében, a csillagos égboltban vagy akár az északi fényben is.



A lagúna kialakítását az izlandi tájak ihlették, az építészeti megoldásokban nagy figyelmet fordítottak arra, hogy minél jobban illeszkedjen az izlandi környezethez, autentikus maradjon. Például barlangszerű bejáraton léphetünk be a medencébe, illetve a dizájnban a gyepházak is megjelennek, a medencébe zúgó vízesésről nem is beszélve. A komplexumban hidegvizű medence, szauna, lagúnabár, étterem és ajándékbolt is helyet kapott. A Sky Lagoon vezérigazgatója Dagny Petursdottir, aki korábban a Kék Lagúna ügyvezetője volt. A Sky Lagoontól hasonló népszerűséget várnak, az új geotermikus fürdő a Kék Lagúna vetélytársa is lehet, köszönhetően a fővárosi helyszínnek és a fantasztikus kilátásnak.

A lagúna célja, hogy újjáélessze a tradicionális, izlandi hagyományokon nyugvó fürdőkultúrát, amely rituálékon alapul. Éppen ezért hétlépéses wellnessélményen vehetnek részt a fürdőzők. A The Ritual élményt minden belépőjegy tartalmazza.

1. lépés: A barlangszerű bejáraton keresztül a medencéhez érkezünk. Merüljünk el a meleg vízben, lélegezzük be a frissítő óceáni levegőt és élvezzük a végtelen kilátást! 
2. lépés: Ezt követően mártózzunk meg a hideg vizes merülő medencében és élénkítsük fel érzékeinket! A merülés 10 másodpercig javasolt, de az edzettebbek 30 másodperccel is megpróbálkozhatnak.
3. lépés: A hideg ébredés után látogassunk el a szaunába 5-10 percre, amely a medence mellett a másik fő attrakciója a komplexumnak. Izland egyik legnagyobb szaunája ez, hatalmas ablakokkal, ahonnan egyenesen az óceánra nyílik a kilátás. A jó akusztika visszhangozza az óceán hangját, és megnyugvást kelt. Hagyja, hogy a gőz megnyissa a pórusokat, eltávolítsa a méreganyagokat és megtisztítsa a bőrt.
4. lépés: A szauna után hidegpárás hűsölés következik, és felkészülünk a következő lépésre.
5. lépés: Élesszük újjá bőrünket a Sky Lagúna saját fejlesztésű, egyedülálló tengeri testradírja segítségével!
6. lépés: Lépjünk be a gőzkabinba, melegedjünk fel és hagyjuk, hogy a Sky testradír hatóanyagai felszívódjanak a bőrünkön.
7. lépés: Zárásképpen vegyünk egy frissítő zuhanyt! Érezni fogjuk, hogy feltöltődtünk, energikusak lettünk, és testünk minden egyes izma ellazult. Irány a Lagoon Bár egy frissítő italért!


IZLANDI ajánlataink


Forrás: Lonely Planet, Travel and Leisure, Skylagoon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr9716567926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása