A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

A Kelet gyöngye, Penang

2023/04/27. - írta: Bono Utazási Központ

A bételpálmáról elnevezett Penang szigetet két híd, köztük Malajzia leghosszabb, 24 km-es hídja köti össze a Maláj-félszigettel. 1826-tól 1957-ig a brit korona fennhatósága alatt állt.  Fővárosa Georgetown, nevét III. György királyról kapta. Stratégiai elhelyezkedése miatt fontos kikötőváros volt, ma pedig a Kelet Szilícium-völgyének is nevezik, és jelentős iparral rendelkezik.

Színes, multikulturális világ ez, ahol sok nép él békében. Sokáig kínai többség volt, ma a lakosok nagy része kínai és maláj – a korai kínai bevándorlók és a malájok utódait peranakannak nevezik.

Georgetown – egyedülálló építészete és kulturális öröksége miatt – az UNESCO világörökség része.  Kínai klánházak (legismertebb a ma hotelként is működő, kék homlokzatú Cheong Fatt Tze udvarház), az angol stílusú állami épületek (pl. a Városháza), az utcai művészek falfestményei, a street food árusok és a kísérletező éttermek adják a város mai díszletét.

Malajzia gasztronómiai fővárosa is Georgetown: maláj, kínai, indiai, peranakan, thai és európai ízek keverednek, és megtalálhatunk itt minden ízt a currytől a nitrokávéig.

Érdekes látnivalók a kínai bevándorlók által mólók mentén, fából épített, lábakon álló lakóházak, néhány közülük még a mai napig is lakott.

A könnyedebb szórakozásra vágyó utazók felkereshetik az ESCAPE Penang vidámparkot, ahol kipróbálhatják a világ leghosszabb vízicsúszdáját, ami több mint egy kilométer hosszú.

Malajziai utazásaink itt találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr818112144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása