A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

A Jövő Múzeuma

2022/04/13. - írta: Bono Utazási Központ

Február végén nyílt meg Dubaj legújabb látványossága, a Museum of the Future.
Az építészeti és mérnöki remekmű fantasztikus módon ötvözi a múltat és a jövőt, a tradíciókat és a modern technológiát. Önmagában is feltűnő jelenség, hiszen egyedi formavilágával még a környező felhőkarcolók közül is kiemelkedik: Dubaj ikonikus sugárútja, a Sheikh Zayed Road mellett épült, külsejében és belső kialakításában is különleges múzeum célja rávilágítani a jövőben rejlő veszélyekre és lehetőségekre, egy élhetőbb világ reményében.

Az épületet a National Geografic beválasztotta a világ 14 legszebb múzeuma közé, és nem véletlenül. Az acél- és üvegalkotás külsejét arab írásjegyek borítják, melyek az emírség uralkodójának inspiráló szavai az emberiség számára: „A jövő azoké, akik megálmodják, megtervezik és megvalósítják azt. A jövőt nem várni kell, sokkal inkább megalkotni.”

A múzeumban az elmúlt 50 év történésein keresztül tapasztalhatunk, tanulhatunk, inspirálódhatunk egy jobb emberiség és erősebb globális gazdaság reményében. Ötletelhetünk és fantáziálhatunk arról, hogy a következő generációk miként tudják majd jobbá tenni a világot - mindezt a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság segítségével tehetjük meg. A múzeum minden emeletén egy kibővített, interaktív játékvilágba kerülünk, és olyan témákban mélyedhetünk el, mint az űrutazás és az űrbeli élet, klímaváltozás és ökológia, egészség, wellness és spiritualitás.

A múzeum minden generációnak élvezetes, szórakoztató, ugyanakkor elgondolkodtató és tanulságos programot kínál, így mindenképpen új színfoltot jelent a Dubajba látogatók számára.

CSOPORTOS ÉS EGYÉNI DUBAJI AJÁNLATAINK


források: visitdubai.com, timeoutdubai.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr1017807293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása