A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

A Capilano függőhíd

2022/01/26. - írta: Bono Utazási Központ

A Capilano Nemzeti Park, melynek legismertebb látványossága egy mély völgy felett feszülő függőhíd, a nyugat-kanadai Vancouver közelében fekszik. A mérsékelt övi esőerdő több attrakcióval is várja a látogatókat, akik gyönyörű és pihentető környezetben bővíthetik ismereteiket a környék ökológiai gazdagságáról.

A Capilano függőhíd elődje még kötélből készült, és 1889 óta funkcionált. Kezdetben az új függőhíd volt az egyetlen attrakció a környéken, de vonzerejét kihasználva, sorra épültek ki a kirándulók fogadására alkalmas létesítmények és látványosságok. A híd alatt tátongó mélység és a sebes folyású Capilano folyó sokak számára ijesztő lehet, ugyanakkor kár lenne kihagyni a bennünket fogadó lélegzetelállító látványt!

A Cliffwalk a nemzeti park legújabb látványossága, ahol kis sétányokon, pallókon járhatjuk végig a folyópart menti sziklákat - természetesen biztonságos körülmények között – és más perspektívából is megfigyelhetjük a függőhidat. A Cliffwalk egyszerre környezetbarát és adrenalin szint emelő építmény is, hiszen csupán 16 acélkábel rögzíti a sziklafalhoz.

A Treetop Adventure segítségével a lombkoronaszint magasságában barangolhatunk. A sétányt tartó pillérek a fákhoz rögzítve nyújtanak biztonságot, érdekességük azonban, hogy rugalmasságuknak köszönhetően a fenyők szabadon növekedhetnek, terjeszkedhetnek tovább.

Ha bővebb ismereteket szeretnének szerezni, akár a város és környékének történelméről, az őslakosokról vagy a nemzeti park növény- és állatvilágáról, részt vehetünk egy szakértővel vezetett programon, illetve felkereshetjük a látogatóközpontot.

Látogasson el velünk a Capilano függőhídhoz nyári csoportos utazásainkon:


forrás: thetravel.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr5116824288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása