A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

Gejzírt talált a kertje végében egy farmer

2021/06/08. - írta: Bono Utazási Központ

Június 1-jén Hannes Sigurður Sigurðarson, az izlandi Bláskógabyggðban élő gazda meleg vizet keresett a kertje végében, ahol 1947-ben ástak itt egy kutat az üvegházak fűtésére, de ezt 1990-ben betemették. Miután Hannes talált egy kis vizet, elment ebédelni, majd nem sokkal később a felesége döbbent arccal mondta neki: gejzír tört fel a kertben! Nem is akármilyen: óránként többször tör fel, 30 méter magasra - hasonló magasságú, mint az ország egyik legfőbb turistalátványosságának számító Strokkur.

A kitörés okát egyelőre a geológusok sem értik, és bár az biztos, hogy Hannes farmja is a törésvonal mentén van, de ez önmagában még nem lenne elég. Hannes most azon gondolkodik, hogy megnyitja a kertjét a turisták előtt, de nem tervezi, hogy versenybe szálljon a közelben lévő "eredeti" gejzírekkel.

Nézd meg velünk a gejzíreket IZLANDI utazásainkon!

forrás: grapevine.is

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr6616586142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása