A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

A szabadság útján – Route 66

2021/02/09. - írta: Bono Utazási Központ

Az Egyesült Államokban az autógyártás fellendülésével megnőtt az igény az aszfaltozott utak iránt. 1926-ban kezdték építeni a keleti és nyugati országrészt összekötő 3943 kilométer hosszú főutat, a 66-os utat, melyet az „Országutak anyjaként” vagy „Amerika főútjaként” is emlegetnek. Eleinte az álmodozók, bevándorlók, kalandot keresők és farmerek fontos útvonala volt, majd később az autópályák építésével jelentősége csökkent, állapota leromlott. A 90-es években történelmi jelentősége miatt védelmet kapott, azóta nagy részét felújították. A turisták manapság nyugisan autózva vagy motorozva élvezik a Route 66 legendáját. A múltra emlékeztető neontáblák, gyorséttermek, benzinkutak, motelek védettséget kaptak. Az út Chicagóból indul és Los Angelesig (Santa Monicáig) tart, kb. két hét alatt járható be autóval vagy motorral.

A motoros túrának nagy hagyományai vannak ezen az útvonalon. Akár vezetett motoros túrán is részt vehetünk egy Harley Davidson nyergében, élvezve a változatos tájakat.

Nyolc államot és három időzónát szelhetünk át, a legérdekesebb látnivalók, ahol elidőzhetünk és kirándulhatunk (a lista korántsem teljes): Chicago, Route 66 múzeum Pontiacban, St. Louis, az Ozark-hegység, az Indián Terület Oklahomában,  a Cadillac ranch Amarillo közelében, Albequerque, a Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles.

Ajánlataink az Amerikai Egyesült Államokba ITT.

Címkék: Amerika USA
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr9816420916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása