A Bono Utazási Központ - Skandináv Utazási Központ blogja

Új útvonalon az Orient Expressz

2021/12/20. - írta: Bono Utazási Központ

A London és Velence között már sikerrel közlekedő vasút számára ezúttal új rivális lép a színre, méghozzá a 2023-ban induló Orient Express La Dolce Vita „személyében”. Az Accor szállodacsoport tulajdonában lévő olasz vasúti szolgáltató azzal a reménnyel nyitja meg új útvonalát, hogy ezzel ki tuja szolgálni azt a szűk célközönséget, amely igényli ezt a fajta utazási formát, ráadásul képes és hajlandó is megfizetni a prémium szolgáltatást. Az utazás ára ugyanis meglehetősen borsos, éjszakánként 2 000 euróért kell mélyen a zsebünkbe nyúlni.

Míg a Velence-London vonatok az 1920-as évek Art Deco stílusát idézik, addig a La Dolce Vita változaton igazi retro hangulat uralkodik majd. A 60-as, 70-es évek tárgyait, színvilágát 6 vonaton idézik meg, mindegyiken 12 deluxe kabin és 18 lakosztály szolgálja a vendégek kényelmét. Az étkezőkocsiban az olasz haute cuisine fogásait természetesen olasz borok társaságában szolgálják fel.

A kulináris kényeztetés és a kényelmes kabinok mellé különleges útvonalak is dukálnak. Az északi Alpoktól indulva tengerpartok, dimbes-dombos vidéki tájak, tavak mellett vezet az út, a kultúrára szomjazók pedig Milánóban, Firenzében, Velencébe vagy Rómában töltődhetnek fel. Az olasz útvonalak mentén 1-3 éjszakás változatokat kínálnak majd, míg Rómából 3 nemzetközi viszonylatra is foglalhatunk: Párizsba, Isztambulba és a horvátországi Splitbe.

forrás: lonelyplanet.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bonoutazas.blog.hu/api/trackback/id/tr4716788746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása